Bevel gearbox vrlo širok

Vrste i primene metalurškog menjača su veoma opsežne, uglavnom kroz vezanje i prijenos između brzina za ubrzanje, Bevel Gearbox usporavanje, promjenu pravca prenosa, promjenu obrtnog momenta ili distribucijsku snagu kako bi se zadovoljile potrebe različitog prenosa snage metalurške opreme. Bevel gearbox Metalurški menjač se ne koristi samo za različite glavne okvire, kao što je šipka žica, profil ili ploča grube, završne i vertikalne rolne, kao što je glavna menjača, ali i za niz pomoćnih sistema prenosa , leteće makaze, namotajne mašine, mašina za probijanje, mašine za rezanje i transportne trake. Kao jedna od najkritičnijih metalurških uređaja, da li metalurški menjač može stabilno i pouzdano funkcionisati, odnosi se na normalan rad celokupne proizvodne linije, što će dovesti do ozbiljnih posljedica ako to ne uspije. Metalurški menjač je obično u teškim opterećenjima, udarnom opterećenju, visokoj ili maloj brzini, visokoj temperaturi ili visokom zagađenju i drugom teškom operativnom okruženju, zbog specifičnosti radnog okruženja i kontinuiranog pouzdanog radnog zahteva, metalurški menjač bevel gearbox-a za odgovarajuće ležajevi postavljaju strožije zahteve. Sa ležajevima visokih performansi, ispravan izbor ležajeva, tolerancija, početni raspon i dimenzije montaže su preduslovi za obezbeđivanje kontinuiranog i pouzdanog rada menjača.

Ležaji metalurških mjenjača se generalno usvajaju sa kombinacijom dvostrukog valjkastog ležaja kako bi se zadovoljile teške opterećenja i zahtjevi za prenos snage velikih snage. Valjkasti ležajevi su zupčasti valjkasti ležajevi, valjkasti valjkasti ležajevi i samohodni valjkasti ležajevi. Tip ležajeva koji se koriste u metalurškim zupčanicama moraju se utvrditi uslovima sile osovine brzine prenosa i karakteristikama različitih ležajeva. Dvostruki stožasti valjkasti ležajevi imaju dobar radijalni i aksijalni kompozitni kapacitet, mogu se podesiti unutrašnji klizni ležaj Bevel Gearbox-a i povećati čvrstoća prenosnog sistema, stoga su konusni valjkasti ležajevi dizajnirani metalurškim zupčanikom. Međutim, sučajni valjkasti ležajevi takođe su deficitarni, kao što su visoka cijena i nemaju samovlasničku i ekscentričnu sposobnost, tako da je metalurški menjač takođe veliki broj drugih vrsta ležajeva, kao što su samoosiguravajući ili cilindrični valjkasti ležajevi.

Metalurški menjači se često miješaju sa različitim vrstama ležajeva kako bi se postigao optimalan dizajn. U poređenju sa konusnim valjčanim ležajem, samohodni valjčasti ležaj ima nižu cenu i može izdržati aksijalno kompozitno opterećenje pod specifičnim stresnim uslovima. Najveća prednost samohodnih valjkastih ležajeva je sposobnost prilagođavanja srca, može raditi pod ekscentričnim uslovima. Kada je spoljašnja dimenzija ležaja slična, dvostruki valjak valjkasti ležaj može se koristiti za dobijanje veće radijalne nosivosti, ali ležište ne može izdržati aksijalno opterećenje. Uobičajeno, kada su cilindrični valjkasti ležajevi izabrani za radijalne i aksijalne uslove utovara kompozita, treba koristiti Bevel Gearbox pokretni ležaj ili drugu vrstu ležaja da bi izdržali aksijalno opterećenje.

Sa dvostranim konusnim valjčkim ležajevima, jedan kraj ležišta je obično postavljen na "fiksni kraj", to jest, ležište unutar i izvan kraja prstena ne ostavlja prazninu, Bevel Gearbox aksijalno pozicioniranje i nosi aksijalno opterećenje ; drugi kraj je "plutajući kraj" koji apsorbuje termičku ekspanziju vratila i kumulativne tolerancije. Ležaj sa "plutajućim krajem" nosi samo radijalno opterećenje, a krajnja strana lica ležaja ležišta i krajnji poklopac ležišta sedišta i držač za pričvršćivanje treba da rezervišu dovoljno prostora za otkazivanje aksijalnog pomeranja zupčastog zupca nakon zagrevanja ekspanzije, prikazana je detaljna struktura na slici 1. Da bi se poboljšao obrtni momenat prenosa, režim očitavanja spiralnih zupčanica obimno se koristi u metalurškoj menjačkoj kutiji. Pod teškim uslovima opterećenja vibracione zupčanike nije lako proizvesti buku vibracija, stabilan rad i veliku nosivost, bevel gearbox, tako da su helikoptere bolje od pokretanja zupčanika pod teškim uslovima prenosa.

Međutim, spiralna brzina se uključuje u dodatni aksijalni potisak i deluje na "fiksni kraj" ležaj. Kada je aksijalni potisak veliki, idealno je rešenje za izbor dvostrukog stožnog valjkastog ležaja kao "fiksiranog kraja" ili za dodavanje potisnog ležaja. Kada vratilo zupčanika ima samo jedan spiralasti zupčasti zupčanik, a zupčasti vrat "fiksni kraj" bira sferni valjkasti ležaj, treba obratiti pažnju na odnos između maksimalne aksijalne i radijalne sile ležaja. Samo-usaglašavajući valjni ležaj, zbog sopstvenih strukturnih karakteristika, kada je ležaj podložan aksijalnoj sili više od sopstvenog prečnika od 1/3 ili 1/4 (prema specifičnoj seriji ležaja), ležaj će se pojaviti s jedne strane valjne sile , druga situacija bez opterećenja valjka. Konusni valjci koji nisu sile u procesu rotacije ne mogu se voditi i pozicionirati na trku, pojavu valjka, kretanja i udarnog kaveza itd., Ozbiljno može dovesti do preloma kaveza, pri čemu Bevel Gearbox ima prevremeni otkaz. Dvodelni stožasti valjkasti ležajevi se upravljaju čistim valjkom i krajnjim lijevima, koji se mogu koristiti za veću aksijalnu silu i uslove jednodredžnog valjka tako što kontrolišu razmak ležaja, bevel gearbox i karakteristike i razlike dviju vrsta ležajeva mogu biti vidi se na slici 2. "Fiksni krajni" ležajevi koji nose radijalno aksijalno kompozitno opterećenje, kako bi podelili izdržljivost vratila i poboljšali životni vek, "fiksni kraj" koji se uglavnom nalazi u radijalnoj sili manje strane, postavljen je "plutajući kraj" u radijalnoj sili većeg kraja.